* Küfür, hakaret, tehdit ve iğneleyici sözler içeren post atmak kesinlikle yasaktır.
* Yöneticiler ve moderatörler, uyarısız, mesaj ve başlık silebilirler. Yetkileri dahilindedir ve yetkileri sorgulanamaz.
* Başlık açmadan önce, forumda arama yapınız, zira aynı mesajdan ve/veya başlıktan, 1'den fazla atmak/açmak yasaktır.
* 1'den fazla üyelik almak yasaktır.
* Mesajlarda, sadece smiley göndermek veya sadece "zuhaha" falan gibi gülme efektleri yollamak yasaktır.
* Yöneticilerin yetkilerine karşı gelmek, forumdan ihraç sebebi olabilir.
* Bir üyenin, çok ciddi bir yanlışı olmadığı sürece, yönetim ekibi tarafından uyarılır, verilen uyarının üzerine, hatalarını tekrarlamaya devam ederse, forumdan ihraç etme kararı verilir. Çok ciddi yanlışlarda, uyarı vermeden de ihraç kararı uygulanabilir.
* Dil, din, ırk, siyaset ve spor gibi konularda aşırı fanatiklik, insanları germektedir. Bu tür davranışlardan, mümkün olduğunca kaçınınız... Yöneticileri zor kararlar vermek durumunda bırakmayınız...
* Forumda, maksimum avatar boyutu; 150 x 150'dir. Maksimum imza yüksekliği ise 150 pikseldir.
* İmzalarda site reklâmı yasaktır. Sitenizi, profil bölümünüzden, web sitesi kısmına yazabilirsiniz.
* Mesajlarınızda, resim ekleme kodlarını, uygun bir biçimde veriniz. Yanlış şekilde verilen kodlar, yöneticilere yük olmaktadır. Yöneticilerin işlerini daha da zorlaştırmayınız. Resim ekleme kodlarını, uygun bölümden bakıp öğreniniz.
* Ekranı yana kaydıran linkleri kesinlikle kısaltınız. Forumun çirkin görünmesine sebebiyet vermeyiniz. Güzel görünmesine katkıda bulununuz. Link kısaltma kodunu da uygun başlıktan öğreniniz.
* İç içe alıntı yapmayınız, ve resimlere alıntı yapmayınız.
* Yardım bölümüne başlık açarken, başlık isimlerine özen gösteriniz. Konuyu açıklayıcı şeyler yazınız. "Yardım pls", "lütfen yardım!!!" gibi başlıkları, uyarısız kaldırma yetkisine sahibiz.
* Herhangi bir kural ihlâli gördüğünüzde, uyarı yapmayınız. Bu görevi, yönetim ekibi yapmaktadır. Bu görevi, yönetim ekibine bırakınız.
* Her bölümün, kendine özgü, ayrı kuralları ve sistemi olabilir. Bu bölümlerin kurallarını, öncelikle, ayrıca okuyunuz.
* Forumumuzun resmi dili Türkçe'dir. Türkçe yazmaya, Türkçe kelimeler kullanmaya ve Türkçe Kuralları'na uygun mesajlar atmaya özen gösteriniz.
* Yöneticilere öneriler verebilirsiniz, fakat, önerilerinizin kabûl edilme zorunluluğu yoktur. Yöneticilerin insiyatifine kalmıştır. Bu konuda ısrarcı olmayın.
* Özel mesaj yoluyla insanları taciz etmek yasaktır. Yardım istekleriniz için; yöneticilere özel mesaj atmak yerine, Yardım bölümünü kullanın.
* Profilinizin herhangi bir yerine, anlamsız yazılar yazmak yasaktır. Bu gibi bir durumda, profiliniz, yöneticiler tarafından değiştirilir.
* Hakaret, küfür veya tehdit içerikli kullanıcı adı almak yasaktır. Üyelik silinme yaptırımını beraberinde getirir.
* Yöneticiler ve moderatörler, sitenin iyiliği ve düzeni için, vakitlerinden feragat ederek görev yaparlar. Yöneticilere zorluk çıkartmayın, hatta mümkünse, kendi kendinizin yöneticisi olun. Bu sayede, yöneticilerin uyarmalarına gerek kalmaz. Bu sitenin yöneticileri, herkese karşı objektif davranırlar, kimseyi kayırmazlar. Kimseye özel bir garez beslemezler. Bu yüzden, böyle bir psikoloji içerisine girmeyin. Herkese adil davranılacaktır.
* Amacından sapmış başlıklar, açıklama yapmadan kilitlenebilir. "Bu başlık neden kilitlendi?" gibi sorularla gelmeyiniz. Başlık kilitlenmesinin, başka sebepleri de olabilir. Ve yönetim ekibinin, bu kararı vermiş olması önemlidir. Bu gibi yetkiler sorgulanamaz.
* Foruma üye olan herkes, bu kuralların tümünü kabûl etmiş sayılır ve "kuralları okumamıştım" gibi bir mazeret, kabûl edilemez.